Milyen széfet vegyek?


Mindenkinek vannak értékei, amiket jó, ha biztonságos helyen tudunk. Meglepő lehet, de a statisztikai adatok szerint a legtöbb ember nem rendelkezik egy olyan jól lezárható tárolóeszközzel, melyben biztonságban tarthatja fontosabb értékeit. Egy széf vásárlásával sokat tehet az ember a biztonságáért és még dolgai rendszerezésében is sokat segítenek.

Biztonság GURU:Mindenkinek vannak értékei, amiket jó, ha biztonságos helyen tudunk. Meglepő lehet, de a statisztikai adatok szerint a legtöbb ember nem rendelkezik egy olyan jól lezárható tárolóeszközzel, melyben biztonságban tarthatja fontosabb értékeit.

Nézzük, mi alapján válasszunk megfelelő széfet

Először is mérjük föl a tárolni kívánt dolgaink értékét, azok pótolhatóságának mértékét. Ha különösen nagy értéket, netán pótolhatatlan értéket szeretnénk védeni, nagyobb összeget szükséges a széf beszerzésre is fordítani. Ne feledd, lehet, hogy ez lesz a legjobban megtérülő befektetésed, nem érdemes spórolni rajta. Ennél a döntésnél egy magas fokú mechanikai védelemmel ellátott széf lehet a legjobb döntés, jól lehet ezek meglehetősen drágák.

 

 

Ha nem tudsz, vagy nem akarsz nagyobb összeget széfvásárlásra költeni, egy bútorszéf jó választás lehet. Rögzíthető szekrénybe vagy egyéb bútorba, így rejtve marad az illetéktelen szemek elöl. Olcsók, könnyen beszerezhetőek, választható kulcsos vagy kombinációs kivitelben is. Persze ezeknek megvan az „ára” a másik oldalon is, mivel nem nyújtanak túl nagy védelmet erőszakos nyitás ellen, de az alkalmi tolvajokkal szemben megfelelőek.

 

Ha esetleg bútorszéfre sem szeretnél pár 10.000 Ft-ot költeni, még mindig jó választás lehet egy un. kulcs- és értéktároló beszerzése, mely egy alapszintű védelmet biztosít és már 10.000 Ft körül elérhető.

 

TIPP: A méret és súly szintén fontos lehet, nézzük meg a belső és külső méreteket, valamint mérlegeljük a széf mozgathatóságának mértékét. Érdemes széf webshop-ban vásárolni, így legalább a hazacipelést meg tudjuk spórolni, sőt elképzelhető, hogy kérhetünk további segítséget a lakáson belüli elhelyezésre, beüzemelésre.

 

 

Hogyan válasszunk széfet iratainknak?

Ha fontos iratokat (szerződések, okiratok, kötvények…) szeretnél tárolni, mindenképpen érdemes egy tűzálló széfet választanod. Ezekben a széfekben biztonságban tudhatod irataidat, felkészülve minden eshetőségre. Ilyen széf vásárlása előtt győződj meg a tanúsítványok meglétéről, a szabványoknak való megfelelésről.

Fontos, hogy ne csak a gyártó állítsa ezeket a termékleírásban vagy dobozon, hanem le is ellenőrizzék azt. Elsősorban az „UL” és „ETL” minősítések meglétét keressük. Ha ezek egyikével, netalán mindkettővel rendelkezik a széf, akkor bizonyítottan tűzálló széfről beszélünk. Fontos tudni, hogy a tűz- és vízállóságnak kéz a kézben kell járnia, mivel az oltás során fellépő vizet is túl kell élniük értékeinknek. Mindig ellenőrizze a vízállóság meglétét is, különben csak fél megoldást nyújtanak ezek a széfek.

 

 

Hogyan válasszunk széfet az utazásra?

Ha sokat vagy úton, akkor egy hordozható széf lehet a legjobb megoldás számodra, mely általában aktatáska formájú és méretű, sőt, akár tűzálló kivitelben is kapható. Sok ilyen termék széfrögzítő kábellel rendelkezik, így gyorsan és egyszerűen tudja meggátolni a széf elmozdítását. A hordozható széfeknél a méret és súly különösen fontos lehet, mint ahogy maga a megjelenés is. Gondoljunk csak bele, hogyan is fogunk mutatni a választani kívánt széffel a kezünkben.

 

Érdemes kerülni a kulcsos kiviteleket - még egy kulccsal többre kellene vigyázni és a nyitás is meglehetősen lassúvá válik. Egy kombinációval vagy ujjlenyomattal nyíló széf nagyon jó választás lehet. Ha esetleg rendelkezik a termék vésznyitó kulccsal is, az a legjobb.

 

 

Nem beépíthető széfek: Rögzítsük vagy ne??

Ha a széf rendelkezik ilyen lehetőséggel, használjuk ki és rögzítsük a használati útmutatóban találhatóknak megfelelően. Tűzálló széfek esetében különösen fontos az útmutató szerint eljárni, így a rögzítés után is megőrzi a hővel szembeni jó tulajdonságait a széf, jól lehet a vízállóságnak búcsút kell mondanunk.

Itt érdemes mérlegelni, hogy melyik ér többet számunkra: a vízálló tulajdonság vagy a széf mozdíthatóságának elkerülése. Ha a széf maga több, mint 50 kg, lehet, hogy nincs is szükség a rögzítésre.

 

 

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el WEBÁRUHÁZUNKBA, ahol részletes információt találsz a fent említett biztonságtechnikai termékeinkről vagy kérj EGYEDI AJÁNLATOT!

 

 


VIDEÓKCIKKEK


Hazánkban elterjedt hit, miszerint csupán kétféle lakat létezik; az egyik –a leginkább elterjedt- a rézlakat, a másik a névtelen kínai gyártóktól származó, párszáz forintos...

Master Lock: Hazánkban elterjedt hit, miszerint csupán kétféle lakat létezik; az egyik –a leginkább elterjedt- a rézlakat, a másik a névtelen kínai gyártóktól származó, párszáz forintos lakat. Szerencsére nem ennyi a lakat repertoár, ennél jóval nagyobb v

Ha többen éltek együtt, ápoló/takarító jár hozzátok vagy Airbnb-zel állandó probléma lehet a kulcskérdés; ha például valaki mindig otthon felejti a kulcsait, elsőként...

BiztonságGURU: Ha többen éltek együtt, ápoló/takarító jár hozzátok vagy Airbnb-zel állandó probléma lehet a kulcskérdés; nálunk például régen valaki mindig otthon felejtette a kulcsait, így elsőként hazaérve soha nem tudott bejutni a házba, míg meg nem ér

Ha széfvásárlás előtt állsz, biztosan találsz több széfet is, ami az elképzeléseid között szerepelt, de egyszerűen nem jutsz dűlőre… Most adunk egy kis segítséget, ha a zoknik...

Master Lock: Ha széfvásárlás előtt állsz, biztosan találsz több széfet is, ami az elképzeléseid között szerepelt, de egyszerűen nem jutsz dűlőre… Most adunk egy kis segítséget, ha a kulcsos éjjeli szekrény helyett egy biztonságosabb ...


X

Küldjön üzenetet Lépj kapcsolatba velünk!

Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom
Hozzájárulok, hogy a weboldal kapcsolatfelvétel céljából tárolja adataimat